fbpx

Menopavza

PROGRAM ZA MENOPAVZO
Menopavza brez neprijetnih simptomov

Za vse z naslednjimi težavami:

 • Vročinske oblive
 • Motnje spanja
 • Razdražljivost
 • Depresija
 • Razdražljivost
 • Nihanje razpoloženja
 • Pridobivanje telesne teže
 • Izsušene sluznice
 • Ohlapnejša koža

Kaj pridobite?

S programom si omogočite, da se v obdobju menopavze počutite odlično. Menopavzo lahko doživljate kot drugo pomlad, obdobje novih začetkov, novih projektov in časa, ko ste v ospredju spet ve. Namen programa je zmanjšati ali celo odpraviti neprijetne simptome menopavze.

Menopavza

Normalno je, da ženska med 48. in 51. letom stopi v menopavzo. Nekatere z vstopom v menopavzo nimajo večjih težav, druge pa trpijo. Zaradi neprijetnih simptomov, ki se v obdobju menopavze pojavijo v življenju ženske, menopavzo zaznavamo kot neprijetno. Zaradi omenjenih simptomov se kakovost življenja zniža. Veliko žensk v menopavzi doživlja nihanja razpoloženja, slabo spijo, pestijo jih vročinski oblivi, nabirajo se jim odvečni kilogrami, pogosto so razdražljive, njihov libido se zmanjša, lahko pa tudi zapadejo v depresijo. Vse to nastane kot posledica hormonskega neravnovesja, to pa utegne pripeljati tudi do večjih težav, kot so srčnožilne bolezni. Vse pogosteje se pri ženskah v tem obdobju pojavi ali poslabša osteoporoza.

 

Sprememba ravni hormonov, predvsem upad proizvodnje estrogena, prispeva k izgubi mišične in kostne mase ter k povišanju inzulinske rezistence, kar pomeni, da celice ne dobivajo dovolj energije oziroma da ostaja v ožilju, kjer povzroča težave, ženska pa čuti utrujenost. Pri enaki količini hrane na krožniku se lahko v menopavzi vse več maščobe nalaga na bokih in trebuščku. Dogajajo se tudi spremembe, ki jih ženska trenutno ne zazna, vendar tlijo v telesu. Čez nekaj let pa lahko izbruhnejo v obliki diabetesa, revmatoidnega artritisa, raka dojke ali jajčnikov.

Druga pomlad

Obdobje menopavze ni nujno, da je slabo in nekvalitetno. Lahko je kvalitetno z zavedanjem, da telo krepimo na pravi način, vzpostavimo ravnovesje in pretočnost. Posledično se tudi težave umirijo.

 

Kaj, če vam rečem, da se na menopvzo lahko tudi pripravite in si podarite drugo priložnost za novo življenje, ki si ga lahko znova osmislite. Starost vedno vpraša, kaj je počela mladost.

 

Mena ni bolezen, je obdobje sprememb v telesu, ki utegne biti tudi naporno. Če se temu obdobju skušamo izogniti, ga ne želimo sprejeti, lahko kar hitro končamo na popravnem izpitu, ki utegne biti še bolj zapleten. Menopavza ni obdobje trpljenja, ampak je naraven proces, skozi katerega gre vsaka ženska. Neprecenljive vrednosti je obvladati veščine ohranjanja zdravja in veselja do življenja. S pravim pristopom lahko gremo skozi to obdobje zlahka, srečne in zadovoljne.

Prijava na e-novice

Želite popolnoma brezplačno občasno prejemati moje koristne nasvete na vaš e-poštni naslov? Vpišite se na e-novice in bodite zmeraj na tekočem.

  Vaše podatke ohranjamo zasebne in jih ne delimo s tretjimi osebami. Za več informacij si preberite Politiko zasebnosti v Centru zasebnosti.

  Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

  Privacy Settings saved!
  Nastavitve zasebnosti

  Tukaj si lahko nastavite prikaz piškotkov.


  Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

  Decline all Services
  Accept all Services
  0
   0
   KOŠARICA
   Košarica je praznaNazaj v trgovino