fbpx

Imunski sistem

PROGRAM ZA ZDRAV IMUNSKI SISTEM
Zdrav imunski sistem je vaša varnost.

Za vse z naslednjimi težavami:

 • Pogosti in dolgotrajni prehladi
 • Pogosto zbolevanje za nalezljivimi boleznimi
 • Kronične okužbe
 • Kronična utrujenost
 • Otečene bezgavke
 • Težko celjenje ran
 • Izpadanje las
 • Avtoimune bolezni
 • Spremembe na koži (mozolji, akne, herpes)

Kaj pridobite?

S programom omogočite imunskemu sistemu, da zadiha in dobro opravlja svojo funkcijo. Pridobite večjo odpornost in močan imunski sistem.

Čemu rabimo dobro delujoč imunski sistem

Če je človek z normalno imunostjo izpostavljen okužbi, lahko dobi nekaj prehladov na leto. Prav tako pa z zdravim imunskim sistemom opravi z mikrobi v pričakovano normalnem času, ki je predviden za posamezno bolezen in s predvidljivimi normalnimi bolezenskimi težavami.

Osnovna naloga imunskega sistema je boj proti bolezenskim mikrobom. Če imunski sistem te naloge ne opravlja dovolj dobro, govorimo o oslabljenem imunskem sistemu.

Na oslabljen imunski sistem pomislimo, če se zvrsti na leto več angin ali gripoznih obolenj ali pa, če se navaden prehlad sprevrže v pljučnico. Še bolj pa kažejo na oslabljen imunski sistem bolezni, ki jih povzročajo sicer nenevarni mikrobi. To so predvsem mikrobi, ki pri zdravih ljudeh normalno prebivajo na koži in sluznicah in tam ne povzročajo nikakršne škode. Pri ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom pa lahko taki mikrobi vdrejo v telo in povzročijo hude bolezni.

Kadar imunski sistem ne deluje optimalno, se to začne odražati z napačnimi odzivi na okužbe. Prav tako sčasoma dopušča vedno več prikritih, kroničnih okužb, manj varuje pred nastankom rakavih obolenj in sčasoma lahko celo sam povzroča bolezni in preobčutljivostne reakcije.

Kaj se zgodi, če ignoriramo simptome, ki opozarjajo na oslabljeno delovanje imunskega sistema?

Imunski sistem zelo natančno posluša celotno telo. Motilci, ki bi lahko pomenili sprožitev bolezni, vsakič znova aktivirajo imunski sistem. Če se te motnje vztrajno ponavljajo in obnavljajo, ker jih ne zmorete ali ne znate odkriti ter odpraviti, se imunski sistem lahko začne odzivati napačno, na koncu lahko celo sam povzroči bolezen.

Kaj lahko storimo pri oslabljenem imunskem sistem?

Imunski sistem ima svojo logiko, svoj jezik, svoja pravila. Če ugotavljate, da je vaš imunski sistem oslabljen, premislimo o vzrokih, ki motijo njegovo delovanje.

Morda oviramo delovanje imunskega sistema z neustreznim življenjem, neustrezno hrano in pijačo, lahkomiselnim jemanjem zdravil, delom v neustreznih ekoloških razmerah. Morda je imunski sistem okvarjen zaradi kroničnih bolezni, okužb, genskih okvar. Morda smo zabredli v začarane kroge stresov, potlačenih čustev, nerazrešenih osebnostnih težav, prisilnih medčloveških odnosov, psihosomatskih odzivov.

Okrepitev imunskega sistema

V mnogih primerih lahko ob odkritem vzroku za moteno delovanje imunskega sistema poiščemo možnosti, da to delovanje izboljšamo. Imunski sistem namreč praviloma slabo deluje zaradi motenj, ki jih je mogoče odstraniti. Govorimo o neprimerni prehrani, stresu, neprimernem načinu življenja, pomanjkanju vitaminov, mineralov in drugih življenjsko pomembnih nutrientov.

 

Ko motnjo najdemo, jo moramo tudi odpraviti. Odstranitev motnje vpliva na boljše delovanje imunskega sistema. Posledično se izboljša psihofizično počutje.

 

Za optimalno delovanje imunskega sistema je bistvenega pomena, da živimo usklajeno s svojimi čustvi in svojo okolico. To nam daje zadovoljstvo in energijo. In ko smo usklajeni, to počutje ugodno vpliva na imunski sistem in njegovo sposobnost za obrambo proti bolezenskim mikrobom. Ko smo zadovoljni in polni energije, smo istočasno boljši opazovalec, smo bolj zahtevni v smislu kakovosti življenja, se izogibamo stresu, ne prepuščamo različnim zasvojenostim, kot je kajenje, alkohol, deloholizem in smo  fizično aktivnejši.

Z zdravim življenjskim slogom in v dobri psihofizični kondiciji imamo boljši imunski sistem. V vsakem primeru pa velja, da nas samo zdrav imunski sistem dolgoročno lahko varuje pred nalezljivimi in rakavimi obolenji. Ko imunski sistem deluje optimalno, smo na varni strani.

Prijava na e-novice

Želite popolnoma brezplačno občasno prejemati moje koristne nasvete na vaš e-poštni naslov? Vpišite se na e-novice in bodite zmeraj na tekočem.

  Vaše podatke ohranjamo zasebne in jih ne delimo s tretjimi osebami. Za več informacij si preberite Politiko zasebnosti v Centru zasebnosti.

  Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

  Privacy Settings saved!
  Nastavitve zasebnosti

  Tukaj si lahko nastavite prikaz piškotkov.


  Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

  Decline all Services
  Accept all Services
  0
   0
   KOŠARICA
   Košarica je praznaNazaj v trgovino