fbpx

Uporaba splošnih pogojev

Splošni pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine mojcaperko.com na povezavi https: www.mojcaperko.com Spletno trgovino upravlja Mojca Perko s.p., Storitve na področju športa (v nadaljevanju: »ponudnik«).

Pogoji poslovanja so sestavljeni na podlagi upoštevanja zakonskih obveznosti Zakon o varstvu potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske Zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene sestavine in podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z določbami teh splošnih pogojev. Uporabnika spletne trgovine mojcaperko.com (v nadaljevanju: »kupec«) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Zato vam svetujemo, da pred oddajo spletnega naročila pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja.

Podatki o ponudniku in kontaktni podatki

 • Mojca Perko s.p., Storitve na področju športa (Spletna trgovina mojcaperko.com)
 • Antoličičeva ul. 3c, 2204 Miklavž na Dravskem polju
 • Matična št.: 6698581000
 • Davčna št.: 81005385
 • TRR: IBAN SI56 0400 1004 8226 934
 • Banka: NKBM
 • E-mail: info@mojcaperko.com
 • Spletna stran: www.mojcaperko.com
Cene

Cene naročenih storitev/izdelkov veljajo ob spletnem nakupu. Vse cene (kot tudi vsebina in tekst) prikazane na spletnem naslovu se zaradi narave dela lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Cene so brez DDV, ki ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

Naročilo

Za naročila v spletni trgovini mojcaperko.com se NI potrebno prijaviti. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila izpolniti točne podatke in potrditi, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja.

Postopek nakupa

V spletni trgovini izberete izdelek, ki ga želite kupiti ter kliknete ikono v košarico. Na desni strani zaslona se vam prikaže okno Moja košarica. V njej se bo pojavil izdelek, ki ga želite. Imate na izbiro, da pogledate v košarico ali enostavno zaključite nakup s klikom na blagajno.

V kolikor želite dodati druge artikle, nadaljujete z nakupovanjem na strani. Izdelki, ki ste jih dodali v košarico, ostanejo tam. Košarica je dosegljiva na vsaki strani levo zgoraj.

Nakup zaključite tako, da izpolnite podatke, ki so potrebi, da vam paket lahko dostavimo. Še enkrat preverite košarico, če imate vse potrebne izdelke v njej. V kolikor želite spremeniti količino ali sam izdelek, se vrnete na korak 1 v košarico, kjer lahko spreminjate vsebino košarice.

Sami izberete način plačila. Na razpolago so tri možnosti: po predračunu, preko PayPal (in kreditnimi karticami) ali po povzetju.

Označite še polje, da želite biti obveščeni o novostih na strani ter posebnih ponudbah. In odkljukajte, da se strinjate s pogoji poslovanja strani mojcaperko.com

Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina potrdi prejem naročila in sicer z elektronskim sporočilom o statusu naročila, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za trgovino, kot kupca.

Ponudnik lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu. Običajno v roku 5 minut, lahko pa proces zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev traja nekoliko dlje. Preverite tudi mapo »neželena pošta«, saj včasih zaide sporočilo tudi tja.


Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletne trgovine mojcaperko.com lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno ter poslano s spletne trgovine mojcaperko.com.

Obvestilo o preklicu naročila je NUJNO potrebno poslati izključno preko elektronske pošte na info@mojcaperko.com.

V elektronskem sporočilu obvezno navedite naslednje podatke:

Naslov elektronskega sporočila: Preklic naročila

V vsebini:

 1. Ime in priimek kupca
 2. Naslov kupca
 3. Številka naročila

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

V skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju ZVPot) ima potrošnik pravico, da v primeru pogodbe sklenjene na daljavo, v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetje pisno obvesti o odstopu od pogodbe, pri tem pa mu ni potrebno navajati razloga za svojo odločitev in sicer na kontaktni elektronski naslov: info@mojcaperko.com. Že prejeto blago mora potrošnik vrniti podjetju v štirinajstih (14) dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Priložena mora biti kopija računa.

Ponudnik vrne kupnino (morebitne promocijske kode in drugi popusti se kupcu ne vrnejo) za vrnjene izdelke kupcu takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema vrnjenega izdelka.

Naslov za vračilo izdelka ponudniku Mojca Perko s.p., Antoličičeva ul.3c, 2204 Miklavž na Dravskem polju. Kupec vrne izdelke priporočeno po pošti, na svoje stroške.

Kupec nima pravice od odstopa pogodbe v naslednjih primerih:

 • Pri pogodbah, katerih predmet je izdelek ali storitev, ki je bila narejena po prednaročilu potrošnika ali prilagojeno njegovim potrebam.
 • Odstop od pogodbe prav tako ni mogoč za izdelke, ki so že bili nošeni ali oprani.

Načini plačila

Ponudnik izda račun z razčlenjenimi stroški. Način plačila uporabnik izbere v postopku naročila. Uporabnik lahko naročene izdelke v trgovini www.mojcaperko.com plača na naslednje načine:

Po predračunu/ ponudbi na TRR podjetja Mojca Perko s.p.: izdelke boste lahko plačali preko katere koli spletne banke ali preko položnice na banki oz. pošti. Po potrditvi naročila vam bomo posredovali na vaš e-mail naslov, kakor tudi vse potrebne podatke za izvedbo plačila oz. nakazila.

Preko Paypal računa – s kreditnim karticami

Po prevzemu z gotovino


Dobavni roki

Ponudnik se bo potrudil, da izdelke dostavi v dogovorjenem roku, razen če pride do nepredvidenih dogodkov, na katere ne more vplivati (naravne katastrofe, nepričakovan zamik dostave s strani dobaviteljev). Spletna trgovina mojcaperko.com nekatere izdelke/storitve izdela po naročilu. Za te je dobavni rok 7 delovnih dni.

Naročene izdelke/storitve pošiljamo po pošti ali prevzamete kot osebni prevzem.

Kupnini naročenih izdelkov po pošti se prišteje še poštnina, ki jo obračunamo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije (podrobnejši opis v opisu cenik dostave in pošiljanja).

Pri osebnem prevzemu ni dodatnih stroškov.

 

Cenik dostave

Vaša naročila pošiljamo preko Pošte Slovenije. Poštnina je vaš strošek.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Vse informacije, ki so objavljene na spletni strani, npr. opisi izdelkov, storitev, specifikacije, fotografije, so približne. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb v opisu izdelkov/storitev, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.

 

Neprevzeti paketi

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V primeru neprevzetega paketa stranki zaračunamo stroške neprevzetega paketa (stroški poštnine in pakiranja, stroški vrnitve paketa) in pogodbeno kazen v skupnem znesku 15,00 eur. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov predali v nadaljnjo obravnavo kot zlorabo.

Reklamacije in informacije

V primeru reklamacije ali povpraševanju po dodatnih informacijah v zvezi storitvijo mojcaperko.com pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov info@mojcaperko.com.

 

Stvarna napaka

Ponudnik jamči za kakovost izdelkov v zakonitem roku, ki začne teči z vročitvijo blaga potrošniku pod pogojem, da je kupec upošteval navodila za uporabo in vzdrževanje izdelka, ki so priložena paketu. Kupec lahko reklamacijo iz naslova stvarnih napak uveljavlja v skladu z veljavno zakonodajo.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pogleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku na info@mojcaperko.com. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla z dospelostjo na naslov: Mojca Perko s.p., Antoličičeva ul.3c, 2204 Miklavž na Dravskem polju. Priložiti mora original račun.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik Mojca Perko s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@mojcaperko.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prizadevamo in želimo si, da bi morebitne spore reševali sporazumno, brez obravnave zapleta pred sodiščem.

Ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS). Povezava do Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/mailn/index.cfm?event=main.home.show@lng=SL

Želimo vam obilo prijetnih nakupov.

 

Varnost

Ponudnik zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Mojca Perko s.p., Storitve na področju športa je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja podjetje Mojca Perko s.p., Storitve na področju športa zbira naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo (če se razlikuje od primarnega naslova),
 • državo prebivališča
 • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime), Ø kontaktno telefonsko številko,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • čas in datum registracije,
 • arhiv komunikacije s ponudnikom (Mojca Perko s.p., Storitve na področju športa)

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

V primeru naročila na naše e-novice bomo vaše podatke uporabili za to, da vas obveščamo o novostih, novih izdelkih ali morebitnih akcijah.

 

Komunikacija s potrošnikom – kupcem

Ponudnik – prodajalec bo z uporabnikom- kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Uporabnik lahko to označi v postopku prijave.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 •  jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 •  željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani in neregistrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter, da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.mojcaperko.com in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih spletna trgovina www.mojcaperko.com zbira in obdeluje, bodo razkriti le v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v primeru potreb sodišča ali drugih državnih organov za izvajanje postopkov, za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine www.mojcaperko.com.

 

Politika piškotkov

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih ob obisku naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo, ko se vrnete na spletno stran ter omogočimo njeno boljše delovanje in uporabo.
Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale. Izjavljamo, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Politika varstva osebnih podatkov – UREDBA GDPR

V podjetju Mojca Perko s.p., Storitve na področju športa (Antoličičeva ul.3c, 2204 Miklavž na Dravskem polju) in spletni trgovini www.mojcaperko.com sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili z vašo prijavo na naša obvestila, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

 

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, tržnega obveščanja prek elektronske pošte, pospeševanja prodaje, le splošnega profiliranja strank s ciljem prilagojene ponudbe izdelkov strankam v elektronski pošti in na spletnih straneh (po geografski lokaciji).
Ob poslanih elektronskih sporočilih si zabeležimo prikaze na strani posameznikov prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil zabeležene podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Na osnovi zabeleženih podatkov in ustvarjenih profilov ne izvajamo avtomatiziranega sprejemanja odločitev.

Za namen obveščanja z elektronsko pošto hranimo

 • naslov elektronske pošte,
 • ime,
 • priimek

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

 

Namen obveščanja je:

 • obveščanje o novostih v ponudbi
 • obveščanje o posebnih akcijskih ponudbah

Pri naročilih je potrebno navesti tudi tel. številko, ki jo potrebujemo zaradi lažje komunikacije med stranko.

Iznos podatkov

Zbirke osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije ter jih ne iznašamo v druge države.

 

Obdobje hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.
V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

 

Posameznikove pravice na podlagi danih privolitev

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@mojcaperko.com in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

 • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
 • pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
 • pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
 • pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
 • pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
 • pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca na e-naslov: info@mojcaperko.com . Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

 

Sprememba pogojev poslovanja

Datum zadnje spremembe pogojev poslovanja: 25.12022

Prijava na e-novice

Želite popolnoma brezplačno občasno prejemati moje koristne nasvete na vaš e-poštni naslov? Vpišite se na e-novice in bodite zmeraj na tekočem.

  Vaše podatke ohranjamo zasebne in jih ne delimo s tretjimi osebami. Za več informacij si preberite Politiko zasebnosti v Centru zasebnosti.

  Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

  Privacy Settings saved!
  Nastavitve zasebnosti

  Tukaj si lahko nastavite prikaz piškotkov.


  Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

  Decline all Services
  Accept all Services
  0
   0
   KOŠARICA
   Košarica je praznaNazaj v trgovino